Modele de scari la intrare in casa

Scarile uzuale au o inclinatie de aproximativ 20 ° si pot ajunge pana la max. 45 °, Cu amendamentul ca inclinatia Optima pentru SCARI, indiferent de domeniul de utilizare si de materialul DIN care este realizata, este de aproximativ 30-35 °. Scarile cu conformatii speciale – SCARI cu Trepte balansate in diferite variante (SCARI in Spirala) se folosesc en général dans spatii rezidentiale sau spatii comerciale MICI, in care nu se poate folosi o SCARA uzuala. Aceste tipuri de SCARI nu sunt recomandate pentru évacuare sau pentru spatii cu circulatie intensa. Scarile abrupte au, dans mod uzual, o inclinatie de aproximativ 60-65 ° si sunt, de obicei, folosite pentru accesul in spatii tehnice sau in spatii Industriale. Se pot folosi, de asemenea, si in domeniul rezidential, pentru SCARI de acces catre Pod, fiind vorba de zone cu trafic ocazional, in acest caz, fiind foarte incomode. Locul in care vor fi folosite scarile détermina clasficarea Lor in: SCARI monumentale, SCARI principale si SCARI secundare (de serviciu). Scarile monumentale sunt cel mai adesea intalnite in institutii publice, nu doar la extérieur, ci si la Interior, insa exista posibilitatea folosirii Lor si in locuinte rezidentiale. Sunt caracterizate prin aspectul Elegant, Cu detalii arhitectonice deosemorsure. Scarile principale se afla la Interior si deservesc cladirea, asigurand circulatia intre etaje, in timp ce scarile secundare au o functie utilitara suplimentara, asigurand circulatia persoanelor in caz de necesitate, Transportul materialelor, o Alta varianta de évacuare in caz de incendiu etc.

1. Casa scarii – peretii Care inchid spatiul scarii, daca este cazul. Scarile pot fi clasificate in functie de divers criterii, Dar Noi ne-am oprit la cele mai importante trei (forma rampelor, destinatia pielarilor si materialul folosit la structura Lor-despre aceasta DIN urma clasificare cititi mai multe in dosarul systématique Materiale pentru SCARI). Clasificarile oferite mai jos nu epuizeaza Subiectul: exista posibilitatea incadrarii pielarilor si in Alte tipuri de categorii, dupa spatiile pe care le deservesc (interioare sau exterioare), dupa Design, forma treptelor etc. La podeste, este de evitat prevederea unor USI de acces care sa impiedice circulatia sau sa aglomereze SCARA. Există mult mai multe moduri în care o scară interioară poate aduce Energia negativă în Casa ta, în foncţie de designul său, materialul DIN care este creată, ca de altfel şi de harta energetică a casei sau a Biroului. . De exemplu, pentru SCARI Care soi desfasoara PE o inaltime foarte Mare sau foarte mica se recomanda: Treptele pot fi realizate DIN Beton Armat, Metal, lemn, sticla. Se folosesc mai ales la SCARI pentru cladiri rezidentiale sau comerciale (showroom-URI, magazine MICI), acestea fiind SCARI cu Design deosebit. Nu sunt recomandate la cladiri cu mari aglomerari de persoane sau la SCARI de évacuare.

4. parapet, balustrada – Element de protectie a persoanelor, care evita riscul de Cadere dans Gol a persoanelor care folosesc SCARA. Nu aşeza niciodată o scară în faţa uşii de la intrare.